Άγιος Νικόλαος - Ελούντα Κρήτης

Άγιος Νικόλαος - Ελούντα Κρήτης

Κοσμοπολίτικες παραλίες και πολύβουη ατμόσφαιρα !

Ο Αγιος Νικόλαος και η Ελούντα βρίσκονται στο νομό Λασιθίου, στο ανατολικότερο τμήμα της Κρήτης. Κοσμοπολίτικες παραλίες και πολύβουη ατμόσφαιρα είναι τα χαρακτηριστικά τους. Παρ’ όλα αυτά, οι περιοχές διατηρούν ανόθευτες τις φυσικές τους ομορφιές. Και οι δύο πόλεις συνδυάζουν πολλά στοιχεία που ικανοποιούν όλα τα γούστα και γι αυτό συγκεντρώνουν κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες.

Ο Αγιος Νικόλαος έχει 800 κατοίκους και είναι η πιο κεντρική πόλη του νομού Λασιθίου. Η πόλη αυτή πήρε το όνομά της από το βυζαντινό εκκλησάκι με τις τοιχογραφίες του 8ου, 10ου και 11ου αιώνα που βρίσκεται στη χερσόνησο του Λιμένα. Η πόλη του Αγίου Νικολάου είναι χτισμένη στον κόλπο Μιραμπέλου και αποτελεί σημαντικότατο τουριστικό κέντρο της Κρήτης. Σ’ αυτό συντελούν το λιμάνι όπου αράζουν τα ιστιοφόρα και οι εξαιρετικές παραλίες. Αξιοθέατο αποτελεί το Αρχαιολογικό Μουσείο, που περιλαμβάνει εκθέματα από την ευρύτερη περιοχή, καθώς επίσης το Λαογραφικό Μουσείο και η Κουνδούρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη. Στην περιοχή βρίσκεται και η Βρωμολίμνη ή λίμνη Βουλιαγμένη που είναι τριγυρισμένη από εστιατόρια και εμπορικά καταστήματα.

Η Ελούντα απέχει 11 χιλιόμετρα από τον Αγιο Νικόλαο και έχει περίπου 1500 μόνιμους κατοίκους. Είναι χτισμένη στη θέση της αρχαίας Ολούντας, και αποτελείται από πολλούς μικρούς οικισμούς. Τα τελευταία χρόνια, γνωρίζει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη και προσφέρει κοσμοπολίτικες διακοπές. Οι βοτσαλωτές παραλίες της είναι ιδανικές για κολύμπι. Η πιο γνωστή από αυτές είναι η παραλία της Πλάκας. Εκτελούνται συχνά δρομολόγια με καΐκια στο νησάκι Σπιναλόγκα.

Δείτε επίσης

Βεργίνα

Μια αυτοκρατορική πόλη!

Ζάκυνθος

Ο έρωτας της Καρέττα-Καρέττα!

Κεφαλονιά

Ένα από τα πιo όμορφα νησιά του Ιονίου

Ναύπλιο

Το γραφικό Ναύπλιο είναι από τις πιό όμορφες πόλεις της Ελλάδας.

Μαγευτική Λίμνη Πλαστήρα

Επισκεφθείτε τη ρομαντική λίμνη Πλαστήρα.

Είμαστε δίπλα σας
801.801.1111