Μετοχική Σύνθεση

Η εταιρεία ΑVIN OIL είναι θυγατρική της MOTOR OIL HELLAS.

Η MOTOR OIL κατέχει ηγετικό ρόλο στον τομέα της διύλισης αργού πετρελαίου, προμηθεύοντας τις αγορές που εξυπηρετεί με ένα ευρύ φάσμα υψηλής ποιότητας προϊόντων. Η εταιρεία έχει εξελιχθεί σε έναν από τους κύριους στυλοβάτες της ελληνικής οικονομίας, ενώ παράλληλα διατηρεί και πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η μητρική εταιρεία MOTOR OIL, ιδρύθηκε το 1970 και η πρώτη χρονιά λειτουργίας του διυλιστηρίου της, ήταν το 1972. Από το 2001 είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών και συμπεριλαμβάνεται στο δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE/ATHEX LARGE CAP), στο Γενικό δείκτη (ATHEX COMPOSITE INDEX) καθώς και σε  κλαδικούς δείκτες.

Το διυλιστήριο που αποτελεί το βασικό πυρήνα των δραστηριοτήτων της εταιρείας βρίσκεται στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, περίπου 70 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας. Μαζί με τις βοηθητικές εγκαταστάσεις και τις εγκαταστάσεις διακίνησης καυσίμων, αποτελεί το μεγαλύτερο αμιγώς ιδιωτικό βιομηχανικό συγκρότημα της Ελλάδας και θεωρείται ένα από τα πιο σύγχρονα διυλιστήρια της Ευρώπης με βαθμό πολυπλοκότητας 11,54 (Nelson Complexity Index).

Μπορεί να κατεργάζεται αργό πετρέλαιο διαφόρων τύπων και να παράγει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων πετρελαίου, εξυπηρετώντας έτσι τις εταιρείες εμπορίας πετρελαίου στην Ελλάδα και πελάτες στο εξωτερικό. Επιπλέον, είναι το μοναδικό ελληνικό διυλιστήριο που παράγει βασικά λιπαντικά. Τα προϊόντα που παράγονται στο διυλιστήριο, καλύπτουν τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες τέθηκαν σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2009, καθώς και τις αυστηρότερες ανάλογες διεθνείς προδιαγραφές.

Είμαστε δίπλα σας
801.801.1111